Grønli framlags podkast «Ung & Dum» anbefales av NRK P3

Denne sommeren har NRK P3 publisert en liste med de beste undergrunnspodkastene i landet. Eller som de skriver selv, de absolutt aller beste podkaster ingen hører på. Denne har gjengen bak ungdomskanalen P3 laget for å skape blest rundt, og løfte, bra podkaster som fortjener et mye større publikum. Vårt eget framlag i Porsgrunn, Grønli, topper denne lista! Det er det god grunn til å være skikkelig stolt av, og det er vi!

Framlagets «klubbhus» er i kjelleren på Grønli skole. Her i klubben, som heter Frammen, oppbevarer de alt utstyret sitt, her har de foto- og filmstudio, og sitt eget podkaststudio. I flere år, siden sommeren 2021, har nemlig Grønli laget podkasten «Ung & Dum», og den har nå fått mye, velfortjent oppmerksomhet hos NRK.

Skjermdump fra NRK P3
Skjermdump fra NRK P3

«Ung & Dum» har et podkastformat man ikke skulle tro fungerte med ukjente fjes, men så får gjengen fra Porsgrunn det til! Hurra for et nedpå og ukjent «Lørdagsrådet»!
(skriver NRK P3 på sine nettsider)

Programleder Heike Leander Olaussen svarer sammen med gjengen sin Leon Spets Sandvik, Mina Bjørgan og Rayan Yar på spørsmål unge lurer på. Spørsmålene henter de enkelt og greit på ung.no, ganske enkelt genialt. Heike er fast programleder for «Ung & Dum», og de tre andre har vært med lenge de også. Denne høsten skal antageligvis to av dem flytte vekk på grunn av studier, men da kommer det med nye rådgivere i panelet lover Heike.

Skikkelig god stemning i podkaststudioet,
her fra venstre Leon og Heike. Foto: Grønli framlag
Mina Bjørgan og Rayan Yar i podkasten Ung & Dum.
Foto: Grønli framlag

Grønli framlag har alltid vært et kreativt lag. Gode på markedsføring og media, og tidlig ute på nye digitale plattformer. De lager filmer, musikkvideoer, har fotostudio, lager podkast og hvem vet ikke hva. Med årene har framlaget fått mange ledere som sitter på erfaring og kunnskap innenfor medieproduksjon.

Danny og gjengen fra Grønli framlag filmet vårt landsmøte i 2023.

Det er primus motor Danny Seterdal som i mange år har vært selve drivkraften bak oppbyggingen av dette miljøet i Grønli framlag. Som Heike selv sier så er Danny den som har gjort alt dette mulig. Det er også han som er produsenten bak podkasten, og det var han som skaffet utstyr og fikk det opp og på beina i utgangspunktet. – Det var i en periode vi hadde litt nedgang i medlemstallet at vi fikk ideen om en egen podkast. Både for at vi i styret skulle ha en utfordring, noe å drive med, men også som markedsføring og rekruttering, forteller Heike.

Sammen med mangeårig styreleder Malene Rye-Kittilsen, holder Danny og resten av styret engasjementet og interessen oppe. Med sin beliggenhet i kjelleren på Grønli skole, er rekrutteringen av nye medlemmer mye rettet mot elever som går der. På samme måte hender det at det på grunn av endt skolegang forsvinner noen medlemmer. Men mange blir, og med et så spennende og kreativt tilbud er slett ikke det noe rart.

I Framfylkingen har vi hatt flere mediakurs for ungdommene våre hos nettopp Grønli framlag. Disse kursene har alltid vært veldig populære. For etter hvert har Grønli fått flere ledere som sitter på solid kunnskap og en teknisk kompetanse som de gjerne deler og lærer bort videre.

Invitasjonen til mediakurs hos Grønli framlag i 2018

Grønli framlag er virkelig en kilde til kreativitet og glede. Danny og Grønli framlag har laget filmer fra Barnas Landsmøter i 2022 og 2024, noe som gir oss mye positiv oppmerksomhet når vi viser dem fram til publikum i ulike sammenhenger.

Danny og Sara, med filmcrew, laget en egen film
for oss fra Barnas Landsmøte i år. Foto: B. Kalvik

Heike avslutter intervjuet med å fortelle at selv om «Ung & Dum» i starten bare ble streamet med lyd, filmer de nå også podkastepisodene. – Det er mye artigere for publikum å se oss, og hva vi driver på med mens vi lager podkastene, sier han, det blir så mye mer levende! Vi ønsker Heike og gjengen all lykke til med videre podkasting, og gratulerer med all hederlig omtale hos Norges største ungdomskanal P3. Folkens det er bare å finne fram til dem og begynne å følge med, for dette er både nyttig og ikke aller minst gøy!

Lytt til podkasten på Spotify

Ellers så anbefaler vi at du både lytter og ser den på YouTube 🙂

Sjekk også ut Danny Seterdal sitt eget produksjonesselskap, Mediaview.

Her er lenke til kåringen på P3

Skjermdump fra NRK P3