På besøk hos Grønli framlag

Framfylkingens sentralstyre prøver å få besøkt framlagene når det er mulig. Nå nylig tok Atle Hartz Nilsen turen til Grønli framlag i Porsgrunn. Det var en aktiv og kreativ gjeng som møtte han her, og at de er glade i framlaget sitt er helt tydelig.

Atle fra sentralstyret studerer for tiden ikke så langt unna Grønli framlag, og han tok seg derfor turen til Porsgrunn for å besøke dem. På tirsdager har de fast aktivitet i lokalene sine på Grønli skole.

Trygg møteplass
Grønli framlag er et skikkelig godt eksempel på et lokallag som fokuserer på å skape en trygg og inkluderende møteplass for barn og unge i nærmiljøet sitt. Det er imponerende å se hvordan de har klart å skape en fast og kjent møteplass for barn og unge, hver tirsdag på samme sted. Det er lett å forstå at beliggenheten og faste arrangement en gang i uken gjør dette stedet til en kjent plass for elevene som går på skolen.

Synlighet
Grønli har prøvd flere konsepter, men har særlig hatt suksess med åpen dag etter skolebesøk i 6. klasse. De har også prøvd å drifte en egen ungdomsklubb, men dette måtte de avslutte fordi det kom mange flere personer enn det lokalet er egnet for.

Grønli framlag er godt synlige i hele Grenland. Danny, primus motor i Grønli, har besøkt flere ungdomsklubber i Porsgrunn og fortalt om dem. ,Grønli deltar på 1. mai-arrangementer og i tillegg har de god kontakt med lokalradioen i Grenland, hvor de også har sendt inn klipp fra sin egen podkast.

Grønli framlag er en kreativ og leken gjeng

Det er imponerende å se hvordan de har klart å skape en fast og kjent møteplass for barn og unge, hver tirsdag på samme sted.

Engasjerte ungdom og barn
Grønli er flinke til å holde kontakten med medlemmene sine, og har en lett og god dialog med dem, særlig i forbindelse med de jevnlige arrangementene de holder. Da blir det også mye enklere for lagledelsen å spørre hva medlemmene ønsker av arrangementer, og hva de til en hver tid trenger å kljøpe inn av utstyr til lokalet deres.

Atle sier videre at Grønli er heldige som har faste lokaler hvor de kan oppbevare alt utstyret sitt, og at de har aktive medlemmer som sitter på god kompetanse de kan lære videre. Mange av lokallaga rundt forbi kan lære mye av Grønli, et lokallag med dedikerte medlemmer.

Liten tvil om hvem som holder til ned denne trappa