Juleforberedelsene har startet, flere lag har hatt juleverksted i helga

Det er god tradisjon for mange av framlagene våre å holde juleverksted for sine medlemmer. Torsdag kveld hadde laga i Bergen sitt årlige verksted, og i helga holdt Kurland framlag, sammen med Auli og Gansdalen, sitt juleverksted for medlemmene sine. Det er mange glade barn og voksne som kommer i skikkelig julestemning på verkstedene, og det produseres mye flott i godt selskap. på Lørenskog dukket nissen opp en snartur også, han hadde sikkert hørt at det ble servert grøt der.

Hvert år er det mange flittige medlemmer som treffes på juleverksteder som blir arrangert i de forskjellige lokallagene. Det er mange som tilbyr dette til medlemmer i desember, og det er populære aktiviteter.

Noen av de flotte nissene som ble laget av medlemmer i Kurland framlag Foto: Arne Løseth

Bergenslagene inviterte sine medlemmer til verksted torsdag kveld i Vestlundstuen, på Storhammeren. Da hadde de kjøpt inn materiell til mye forskjellig som deltagerne kunne velge å lage.

Mye flott å velge i for de som laget pynt og gaver i Bergen Foto: Frederik Engevik

Både julepynt og gaver ble laget i løpet av kvelden, og det var mange ivrige smånisser som produserte mye fint.

Konsentrerte barn lager julepynt og gaver på juleverkstedet til lagene i Bergen. Foto: Frederik Engevik

Juleverksted hos Framfylkingen i Hordaland Foto: Frederik Engevik

I Lørenskog, på Kurland Grendehus, hadde det lokale framlaget sitt tradisjonelle juleverksted, sammen med framlagene i Gansdalen og på Auli. Det ble tidlig fulltegnet, og det var mange som deltok på verkstedet.

Pepperkakebakst på det tradisjonelle juleverkstedet hos Kurland framlag Foto: Arne Løseth

Flittige smånisser som lager pynt og gaver Foto: A. Løseth

Etter flere timer med pepperkakebaking og produksjon av masse fine gaver og pynt, var det stas med nissebesøk. Han hadde nok fått med seg at det var grøt å få.

Nissen kom på besøk også, alltid like populært
Foto: A. Løseth

Tradisjonen tro ble det servert risengrynsgrøt på juleverkstedet hos Kurland framlag Foto: A. Løseth

Det er alltid hyggelig med juleverksteder. Det å sitte i fred og ro sammen med gode framvenner og skape noe fint sammen, det blir det både fine ting av, men også flotte minner.

Det er flere framlag som kommer til å holde verksteder de neste ukene, så følg med på ditt lag om de skal ha noe, eller om de har andre førjulsaktiviteter.