Aktivitetstips med påsketema

I store deler av landet vårt er det et fint og vårlig vær nå. Selv om mange nyter så mye av påsken de kan utendørs, er det fint å ha aktiviteter å gjøre innendørs også. Du kan for eksempel lage påskepynt slik som Selma (8) og Vilde (13) fra Oslo gjort. De hadde påskeverksted forrige uke og har sendt oss et supert tips om hvordan alle kan lage seg en fargerik og flott påskekylling som kan lyse opp litt innendørs.

Du trenger litt utstyr til perling, et perlebrett og plastperler, gult garn og strykejern og mellomleggspapir.

1) Perl en kylling som den på bildet, husk også å perle nebbet og foten den skal stå på (se bildet). Legg på mellomleggspapir og stryk så perlene fikseres/fester seg. Pass på at både nebbet og foten skal festes i selve kyllingen, lag en tapp i den ene og et spor som passer i den andre og lim de sammen.
2) Ta to pappsirkler med hull i midten, gult garn og lag en tett og lubben dusk
3) Lim så dusken på den ferdigmonterte perlekyllingen, og vips så har du laget en fargerik og feiende flott påskekylling!

Det legges stadig ut aktivitetstips og UNICEF har lagt ut en artig aktivitetsbingo på sin side. Selv er jeg godt i gang med aktivitetsbingoen og jeg kan virkelig anbefale den til alle!

Gjør noe hyggelig, ring en venn – ta en gruppeprat med familien, gå en tur, men fremfor alt, ta vare på deg selv og andre rundt deg.