Framfylkingen innretter seg i forhold til korona-viruset og myndighetenes anbefalinger

Sammen står vi nå overfor en utfordring de fleste aldri har opplevd. Vi følger hele tiden med informasjonen fra myndighetene og forholder oss til dette. Ledelsen hos Framfylkingen har vurdert situasjonen og har i første omgang besluttet at alle ansatte jobber hver for seg på hjemmekontor. På grunn av usikkerheten framover, og at vi ikke får lagt planer som vanlig, har vi i første omgang besluttet at ungdomskurs, reiser til planlagte internasjonale møter, barnas landsmøte og leire på forsommeren blir avlyst. Håper dere fatter mot og eventuelt finner kreative måter å holde kontakt med medlemmene på i denne tiden. Det er nå behovet for fellesskap og solidaritet med hverandre virkelig kommer til syne. Vær sterke, vær solidariske!

De siste dagene har verden blitt snudd på hodet for mange, også for oss tillitsvalgte og ansatte i Framfylkingen. Sammen står vi nå overfor en utfordring de fleste aldri før har opplevd, korona-viruset påvirker oss alle. Det påvirker samfunnet vårt, familier og måten vi lever på. Livet, slik vi kjenner det, settes på en prøve. Én ting er hvordan hver og en av oss, som en del av storsamfunnet, kan og må bidra til smittereduksjon. Men hvordan kan hver og en av oss bidra til at vi som samfunn, fra et psykososialt perspektiv, tåler det vi nå skal igjennom?

Ledelsen og styret hos Framfylkingen har vurdert situasjonen vi står i og har i første omgang besluttet at alle ansatte jobber hver for seg ut måneden, men dette kan bli forlenget. Vi følger hele tiden med på informasjonen og hvilke retningslinjer myndighetene går ut med og forholder oss til dette. På grunn av usikkerheten framover, og at vi ikke får lagt planer som vanlig, har vi i første omgang besluttet at ungdomskurs, reiser til planlagte internasjonale møter, barnas landsmøte og leire på forsommeren blir avlyst. Dette vil vi opprettholde inntil myndighetene gir organisasjoner som vår klarsignal for å gjenoppta et normalt tilbud. Vi kan ikke gjennomføre store arrangementer med mange involvert så lenge vi ikke har datoer å planlegge etter og uvissheten foreløpig er såpass stor.

Håper dere fatter mot og eventuelt finner kreative måter å holde kontakt med medlemmene deres på i denne tiden. Det er nettopp nå behovet for fellesskap og solidaritet med hverandre virkelig kommer til syne. Det foregår en stor nasjonal dugnad for å hindre unødig smitterisiko og den skal vi stolt ta del i, men vi må også huske på hverandre og prøve å ta vare på hverandre gjennom de kontaktmåtene vi kan benytte oss av.

 

Foto: Mike Renpening/pixabay

 

Det kan bli kjedelig for alle hjemmesittende barn og unge, så hvis dere har noen gode ideer så senddem eller publiser dem gjerne på Framfylkingens ledernettverk eller i  lignende kanaler på Facebook og Instagram.

Kanskje framlaget kan arrangere hobbykveld på nett, lage YouTube aktivitetshilsen, eller lage en quiz for å holde kontakt med medlemmene sine.

Eventuelt kan dere send tipsene til oss på e-post så vi kan publisere forslagene på hjemmesiden vår, vi blir veldig glade for alle ideer til aktiviteter hver og en kan ta del i uten å være i nærkontakt med andre.

ill:Gerd Altmann/pixabay

Uansett aktiviteter eller ikke er det utfordrende tider samfunnet og hver enkelt person opplever. Følelsen av isolasjon, mangel på lek og normal sosial omgang med venner og familie, frykt for det vi ikke kjenner – det er mye å ta inn over seg, mye som skjer.

Hvordan dere skal snakke med hverandre om situasjonen, hvordan dere kan hjelpe barna å føle seg trygge på at vi kommer oss helskinnet gjennom dette? Hvordan vi kan gi barna nøktern og faktabasert informasjon som en sunn motvekt til de sterkeste medieoppslagene fra alle kanter?

Framfylkingen anbefaler å lese noen av de gode artiklene UNICEF og Redd Barna har skrevet om nettopp dette, her er det mye god informasjon å hente.

Redd Barna, 6 tips til hvordan du kan snakke med barna om korona

UNICEF, Når livet settes på prøve

UNICEF, Hvordan snakke med barna om korona-viruset 

Det er også flere hjelpelinjer hvor barn, ungdom og voksne kan snakke, chatte og få hjelp, les mer på denne oversikten fra Redd Barna:

HER KAN DU FÅ HJELP!

Våre varmeste tanker til alle våre medlemmer og venner, vi gleder oss til vi er på den andre siden av dette og kan gjenoppta vår normale virksomhet og holde aktiviteter sammen med dere igjen.

I mellomtiden håper vi alle tar godt vare på hverandre og holder et ekstra øye med de som kanskje ikke har det like greit.

Varm og solidarisk hilsen fra ledelsen og administrasjonen i Framfylkingen

 

PS For de som ikke fikk med seg pressekonferansen statsministerens kontor holdt i samarbeid med NRK Supernytt og Aftenposten Junior så kan du se den på Statsministerens pressekonferanse for barna