Frivillighetsdagen – en takk til alle som gir av seg selv!

Torsdag 5. desember er FNs dag for frivillig arbeid, dagen ble opprettet i 1985. Den markeres for alle dem som gjør en frivillig innsats i lokalsamfunn verden over. Dagen skal vise fram den viktige innsatsen frivillige bidrar med hver dag gjennom individuell innsats, initiativer i lokalsamfunnet og frivillige organisasjoner. Framfylkingen er en organisasjon som bæres av mange menneskers frivillige innsats, det finnes mange ildsjeler der ute. Vårt barnepolitiske utvalg har skrevet en takk til alle som gir av seg selv.

I dagens Norge vokser omtrent hvert tiende barn opp i fattigdom! Det haster å gjøre noe med dette!

Vi har lagt både sommerferie og høstferie bak oss. Noen har en hytte å reise til, andre et feriehus, noen tar ferien i utlandet, mens andre knapt har råd til å ta hele familien til en fornøyelsespark.

Vi vet at det er mulig å kose seg i sommerferien uten å reise langt, men vi lever i en generasjon hvor alt skal vises fram i sosiale media, noe som øker presset på barna.

Det er vondt å tenke på at det er noen foreldre som legger seg sultne, for at barna skal være mette når de går til sengs. Det er også vondt å tenke på at mange barn ikke kan delta i fødselsdagsfeiringer fordi de ikke har råd til å kjøpe gaver og det blir ett problem. Vi vet at dette forekommer stadig vekk, men mange velger å ikke se det. Det vi lukker øyene for, er at rike blir rikere og fattige blir mer fattige.

Statsminister i Norge, Erna Solberg, sier at «… det å stille opp og gjøre noe med barnefattigdommen i Norge er utrolig viktig …», men hvorfor blir det da ikke gjort mer undrer vi?

Feriene er en ting som er vanskelig, men hva med resten av året?

Framfylkingen vil være der for de barna og ungdommene. I Framfylkingen har våre lokale lag tilbud som er tilgjengelige for alle medlemmer, noe for alle aldre og alle interesser. Vi liker å gjøre ting i fellesskap, for oss gir samhold styrke.

Vår organisasjon er bygget på frivillig innsats, og for oss er alle som velger å jobbe som frivillige, som gir av seg selv for å være med å bygge noe for fellesskapet, det er dem som virkelig gjør noe for å utjevne de økende forskjellene. For tenk om det var din familie som hadde det vanskelig?

Framfylkingens barnepolitiske utvalg

 

Hvis du ønsker å lese mer om frivillighetsdagen så gå inn på FN sambandets og les mer der