Deilige sommerdager på pinseleir med Framfylkingen i Oslo

Framfylkingen i Oslo tok med seg en gjeng engasjerte frammedlemmer på leir i pinsehelga. I samarbeid med framlaget i Odal og Hadeland ble det arrangert en tur med mange flotte opplevelser. Det la ingen demper på stemninga at det var et nydelig sommervær heller. Kreative og flinke aktivitetsledere sammen med et førtitalls medlemmer i alle aldre gjorde sitt til at dette ble minnerike dager ved Oslofjordens bredd. Fellesskap og dugnadsånd gir nye venner og gode opplevelser!

 

May Tove, Lisbeth og Kurt, leirledelsen møtes ved benken

Etter initiativ fra Framfylkingen i Oslo, og i samarbeid med framlagene i Odal og på Hadeland, ble det lagt ned mye arbeid i å lage en fin samling for de familiene som var påmeldt. Fredag ettermiddag ankom en spent og ivrig gjeng til Sagakollen Feriehjem ved Hvitsten i Vestby, et flott sted som eies av Oslo Sporveiers Arbeiderforening (OSA). Etter ankomst ble det innsjekk og fordeling av hytter, før det var samling til fellesmåltid. Resten av kvelden var det allsang og leker på stranda før det var på tide å gå til ro for kvelden.

Ettermiddagsmat under seilet nede på brygga

Fotfangerleken skapte engasjement og latter blant barn i alle aldre

Kurt, May Tove og Lisbeth var arrangementgjengen og hadde det overordna ansvaret, men de hadde også gode hjelpere med seg underveis. En leir blir ikke bedre enn alles felles innsats, og en framleir er et fellesskap som bygger på dugnad og deltakelse. Leiren blir best når alle bidrar til å løse fellesoppgaver i kameratskap. Verksteder og aktiviteter er alltid gøyalt. På denne leiren fikk vi besøk av Kim og Karina fra DUI i Danmark. Kurt hadde ikke glemt en prat de hadde hatt tidligere og han hentet dem opp hit for at de skulle ha verksteder og lage sjov med ungene. Boblebilder og airbrushtatoveringer var begge veldig populære aktiviteter.

Kim og Karina fra DUI kom og holdt et populært airbrush-verksted

Kø for airbrush-tatovering, populær aktivitet

Etterhvert pleier vi å være ganske bortskjemte med at Robert, mannen til May Tove, lager mange spreke eksperimenter og mye spennende fra fysikken og kjemiens verden for oss. Denne leiren var han til store og små sin glede på plass med nye og fascinerende eksperimenter alle kunne delta i, veldig engasjerende!

Robert holder fysikkverksted, som alltid populært

Søndag stod det gårdsbesøk på programmet. Etter frokost gikk turen til Ramme økologiske gård for å hilse på mange forskjellige dyr og for å slappe av på gården. Det ble en fin formiddag med mye nytt å se for mange, blant annet hadde de griser med lang krøllete pels og det var litt uvanlig.

Grisungene ble gjenstand for mye kos og oppmerksomhet

Framjenter kan også være hestejenter

På gårdsbesøket ble det mye nærkontakt med dyra

Under gårdsbesøket var vi også innom hytta hos Arne, Elisabeth, Sander og Sigurd Løseth. Den lå like i nærheten av Ramme gård, derfor var det stas å kunne besøke sommerparadiset deres for lek på plenen og bare sitte og nyte sommeren sammen.

Leirdeltagerne på visitt på hytta til familien Løseth

I løpet av pinsen ble det ellers tilbrakt mange timer nede i fjæra. Der er det mye spennende man kan finne og lære mer om, og krabbefiske er spennende nok til at timene flyr unna i en fei.

Varme sommerdager bød på gode muligheter for krabbefiske

To ivrige som fisker fra brygga

Johanne fra Gamle Oslo Framlag kunne vise oss noe spennende. Et artig eksperiment hvor massen merkelig nok er fast ved bevegelse men straks blir flytende når den blir liggende i ro, dette var det flere som lurte veldig på 🙂

Robert har fysikkverksted med store og små …dette er veldig rart! Se på hva Johanne har her !

Publisert av Tonje Tovik 19. mai 2018

 

Vi har stadig turer, leire og andre aktiviteter rundt om i laga våre så følg med på de forskjellige framlagas facebooksider og se hva som skjer. Som medlem får du alltid informasjon om aktiviteter i ditt område.