Viser tre ungdommer med en kampanjeplakat

Framfylkingens dag – vi setter fokus på seksuelle overgrep og vold!

I dag, 20. november, feirer vi Framfylkingens dag. I år velger vi å sette fokus på den internasjonale kampanjen «I act» som setter fokus på seksuelle overgrep. Kampanjen drives av vår internasjonale paraplyorganisasjon IFM-SEI og vi ønsker sammen med dem å skape oppmerksomhet rundt dette som er et stadig økende problem i hele verden

IFM-SEI har fått støtte fra Europarådet og det Europeiske Ungdomsfondet til å jobbe med et års langt prosjekt som skal sette fokus på seksuelle overgrep og seksualisert vold. Prosjektet og nettsiden med verktøy til kampanjen kan du lese mer om via denne lenken.


I Framfylkingen valgte vi å gjøre vår egen markering av «I act» samtidig som vi deltok på ABNs kongress i Finland i helgen. Ungdomsdelegatene fra Modum, Atle Hartz Nilsen og Ola Smedsrud, og lederen av ungdomsnettverket og sentralstyremedlem Hillevi Tovik, synes det er viktig at ungdommer blir bevisst på seksuelle overgrep. Hvordan kan vi sammen og hver enkelt av oss jobbe for å forebygge overgrep og bli flinke til å varsle og gi klar beskjed til omverdenen. Ungdommen i Framfylkingen er ikke redd for å si i fra om seksuelle overgrep og vold!

Viser tre ungdommer med en kampanjeplakat
Hillevi Tovik, Ola Smedsrud og Atle Hartz Nilsen viser at de tør å si i fra

Førstkommende lørdag, den 25. november, er det aksjonsdag noe som vil bli markert flere steder i verden.