gruppebilde med barn, ungdom og voksne, omtrent førti personer

Hamar Arbeiderblad dekket barnekonferansen 2016

Etter initiativ fra en av reiselederne sendte Hamar Arbeiderblad en journalist til barnekonferansen for å skrive om den. Vi er veldig glad for den fine artikkelen som på en god måte viser hva som er våre kjerneverdier og hvem Framfylkingen er.

Etter godt initiativ fra en av reiselederne sendte Hamar Arbeiderblad en journalist til barnekonferansen for å skrive om den. Vi er veldig glad for den fine artikkelen som på en god måte viser hva som er våre kjerneverdier og hvem Framfylkingen er. Her kan dere lese artikkelen som stod på trykk i Hamar Arbeiderblad lørdag 6. august 

Det var en god barnekonferanse som arbeidet rundt det alvorlige temaet mobbing.  Deltagerne, både barna og de voksne reiselederne, var begeistret for seminaret til Kjetil Hasselberg som innledet hele konferansen, og alle syntes de lærte mye nyttig i kampen mot mobbing og for inkludering. Selv om temaet er vanskelig klarte Hasselberg å presentere det fra en ny innfallsvinkel, noe vi fikk mye ut av.

På lørdag ble deltagerne delt inn i grupper som fikk ulike kreative oppgaver de kunne velge mellom. Det var to grupper som laget et kort skuespill, en gruppe framførte et dikt om mobbing og en gruppe laget en kortfilm. Resultatene ble framvist i auditoriet for et begeistret og rørt publikum.

På programmet var det også tid til en diskusjon blant deltakerne rundt tiltak man kan gjøre, både som barn og voksen, for å motarbeide mobbing. Punktene vi arbeidet fram her ble siden skrevet inn i brevet barnekonferansen sender til statsministeren, kunnskapsministeren, barne- og likestillingsministeren og barneombudet. Signering av brevene var det siste som sto på programmet søndag før hjemreise.

Selv om det alltid er et barnepolitisk tema vi arbeider med på barnekonferansen så er det selvsagt også tid til aktiviteter, lek og hygge. Torsdag kveld var det satt av tid etter middag til noen bli-kjent-leker i gymsalen og tid til alle de forskjellige spillene som finnes på folkehøgskolen og det var gitarspill og sang. Fredag kveld var det aktivitet i gymsalen, kos i peisestua og kino i auditoriet. På lørdag hadde reiselederne fra Grønli laget et skikkelig game-show i auditoriet, noe som var veldig populært. Lørdagskvelden ble avsluttet med diskotek.

Alt i alt hadde vi en lærerik og hyggelig helg sammen på Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole på Ringsaker. En helg med gode og nye venner, flinke frivillige og en stab på skolen som jobber hardt for at de som bor der skal ha et godt opphold hos dem. Etter lunsj, gruppefoto og broderringen var det hjemreise.

Takk for nå og hjertelig tilbake på neste års barnekonferanse.

SAMSUNG CSC

Broderringen som avslutning på barnekonferansen

 

SAMSUNG CSC

Deltakerne på barnekonferansen 2016