viser stabler med mynter som synker

Barnetrygden har stått uendret i 22 år – nå ber FN Norge om å gjøre noe med det

Tidligere i år skrev vårt barnepolitiske utvalg en kronikk om hvordan beløpet i barnetrygden har stått stille i mange år, og hvordan dette i realiteten er å sette ned trygden. Denne uken har NRK nyheter en sak om at FNs barnekomité har bedt Norge ta noen grep rundt barnetrygden. Siden barnefattigdom er et økende problem i Norge er vi i Framfylkingen selvfølgelig helt enige med barnekomiteen i dette.

Innlegget «Alle barn treng Cherrox» var et mye lest innspill i debatten om barnefattigdom og barnetrygd. Kronikken ble publisert i Dagsavisen Moss i tillegg til i Ung Med Meninger og på våre nettsider.

Dette er en sak vi i Framfylkingen er engasjert i. Barnefattigdom er et økende problem i Norge og vi synes myndighetene må høre på FNs barnekomité.  Det er på høy tid at satsene for barnetrygden justeres slik at alle har en reell mulighet til å delta på noen aktiviteter med dagens priser.

Trygden er med og gi barnefamilier en økonomisk trygghet og forutsigbarhet, og hjelpe barna til levestandarden de har krav på etter barnekonvensjonen. Selv om barnetrygden ikke utgjør et stort beløp så er den et viktig bidrag for mange.

Ved at summen har stått stille i over tyve år har i realiteten trygden gått ned. I 1996 fikk man mye mer for barnetrygden enn i 2018. Dette synes vi er et stygt overtramp mot alle barnefamilier som trenger denne støtten for å få hverdagen til å gå opp.

Les kronikken fra vårt barnepolitiske utvalg og les artikkelen på NRK Nyheter via denne lenken.

Et par føtter som står mot et par vinterstøvletter

Alle barn treng Cherrox!

 

Oslo 16. juni 2018