Jubileumsleiren på Rasen leirsted – Framfylkingen 90 år!

Sommer er leirtid, og for tredje året på rad inviterte Odal framlag og Framfylkingen i Innlandet til sommerleir. Leiren holdes på Rasen leirsted, idyllisk beliggende ved sjøen på Vallset i Stange kommune. Her lå alt til rette for fem fine og aktive dager sammen med leirkompiser fra eget og andre framlag. Leiren er åpen for […]

Sommer er leirtid, og for tredje året på rad inviterte Odal framlag og Framfylkingen i Innlandet til sommerleir. Leiren holdes på Rasen leirsted, idyllisk beliggende ved sjøen på Vallset i Stange kommune.

Rasen leirsted ligger idyllisk til ved Rasasjøen

Her lå alt til rette for fem fine og aktive dager sammen med leirkompiser fra eget og andre framlag. Leiren er åpen for alle som er medlem i Framfylkingen, i hele landet.

Godt med plass både ute og inne på Rasen

Knut-Einar fra leirkomitéen sier at det var fullbooket ei uke før leirstart. Men de hadde noen få familier som meldte forfall siste uke, og et par som aldri møtte opp da leiren startet. Allikevel ble de nærmere sytti personer som campet sammen, en stor andel av dem var barn og ungdommer.

Deilig å telte med egen strandtomt

Første dagen var det velkommen og rigging av teltene, det er jo viktig å finne seg en god plass for leiren. Knut-Einar forteller at det var mange deltagere som aldri hadde vært på leir før, og det er sjølsagt stas å få med seg nye. Like hjertelig velkommen er sjølsagt de vante leirdeltagerne, og alle de som hadde vært mye på leir tidligere, men ikke på noen år. Det var derfor en herlig bukett av erfarne leirfolk og førstegangscampere. Alt lå derfor til rette for fine leirdager sammen.

Uteområder egnet for aktivitet og leirkos

Det var mange aktiviteter hele tiden, både planlagte og spontane. Noen av verkstedene var veldig populære. Batikk på t-skjorter og et eget malekurs, eller kunstverksted, sto høyt i kurs. Det var mange som fikk laget seg fine ting å ta med hjem som leirminne.

Noen av mange fantastiske t-skjorter som ble laget på batikkverkstedet

Det var bading, kanopadling og ikke minst fisking. Det er mulig å få både abbor og ørret i Rasasjøen, men det var mest abboren som beit på.
Allerede dagen etter ankomst var det klart for en aktiv dag. Deltagerne ble delt opp i to puljer, så alle fikk blitt med på det de helst ville.

Phillip, Kevin og Nilma trives i Stiggarti Klatrepark

En gruppe hadde forskjellige vannaktiviteter og fisketur på Rasen. Den andre gruppa tok turen til Stiggarti klatrepark på Bruvoll. Her er det klatring i løyper mellom trærne og zipline over dype juv. En skal ikke være plaget med høydeskrekk når en går de forskjellige løypene her. Selvfølgelig står sikkerheten i høysetet gjennom hele parken, og det er erfarne klatrere som følger deltagerne gjennom løypa.

En bør ikke slite så fælt med høydeskrekk akkurat….

På kvelden var det kvartfinale i fotball EM, mellom Spania og Frankrike. Noen fotballinteresserte ble ekstra glade for at de fikk se den på lerret.

Semifinale i fotball EM, for de mest fotballfrelste


Onsdagen var det et mistrøstig vær, det striregnet og var skikkelig grått og vått. Det var ingen hindring for de fiskeinteresserte, og det ble fine fangster.

Finnes ikke dårlig vær, bare godt fiskevær, fangst i bøtter og spann

Etter litt omrokkering på programmet, ble det også lagt opp til en mer innendørs dag. Kino i den svært lokale «Rasen Kino» ble tatt veldig godt imot. Det var bare å benke seg ned med popcorn og noe godt å drikke. Kortreist kinolykke og glade fjes.

Rasens veldig lokale kino, populær i regnvær
Selv om det regner ute, kan man ha det skikkelig koselig inne

Dagen etter kom Leif fra Metalheads Against Bullying på besøk. Han hadde med seg metalldetektorer, og dermed ble det skattejakt i Robin og Leif sin regi, noe som var veldig engasjerende.

Skattejakt med metaldetektorer var skikkelig engasjerende. Her er Robin med ivrige skattejegere

Etter batikkverkstedet henger nå skjortene ute til tørk også. Resultater verkstedet skulle vises fram, og det ble noen fantastiske og fargeglade leirskjorter ut av det.

Noen av leirdeltagerne med sine flotte trøyer fra batikkverkstedet

Torsdag var det igjen strålende sol, og tid for malekurs med Allix og Monica. Noen valgte å tegne, de fleste malte. Det ble laget mange fine bilder, så det er mange som får med seg kunstverk hjem etter leiren også.

Populært med malekurs, og veldig bra produktivet, mye flott ble laget

På leir er det mye god mat. Pølser grillet over bål og på grill blir aldri feil. Siste kvelden var det Taco-fest, det er alltid like populært.

På leir smaker maten aller best fra bålet
Det var skikkelig digg med taco siste kvelden

Fem dager går så alt for fort, og siste dagen var allerede her. Etter tacofesten var det klart for jubileumsleirens talentshow. Her fikk leirens mange stjerner, unge som eldre, vist fram sine talentfulle sider for de andre deltagerne. Sara Adele tok teknisk ansvar for backing-musikken, så det var bare å sette i gang. En versjon av Bobbysocks dukket også opp, og de var skikkelig bra, det var også «Jeg vil ha en liten hund» hip-hop style.

Deler av leirkomiteen ga alt på scenen, kan dette være Bobbysocks?
Det står ikke på innsatsen, 10 av 10 poeng

For en perfekt avslutning på en flott leiruke! På gjensyn ved neste leir.

På leir finnes det bare gode leirvenner

Tusen takk til alle deltagere og frivillige som gjorde dette til en minnerik og flott sommerleir!

Allerede neste uke arrangere Framfylkingen i Oslo sin årlige sommerleir på Tjellholmen i Hvalers skjærgård.