Barnas Landsmøte 2024 – Om 10 år bestemmer vi!

Første helga i juni arrangerte Framfylkingen igjen Barnas Landsmøte. Et, for oss, viktig demokratisk verksted for barn i alderen åtte til atten år. Det var så mange som seksti barn som deltok på BLM24, noe vi selvsagt er veldig glade for. Deltagerne til Barnas Landsmøtet kom fra nesten alle landsdelene. Forsidebilde tatt av Tor Engevik. […]

Første helga i juni arrangerte Framfylkingen igjen Barnas Landsmøte. Et, for oss, viktig demokratisk verksted for barn i alderen åtte til atten år. Det var så mange som seksti barn som deltok på BLM24, noe vi selvsagt er veldig glade for. Deltagerne til Barnas Landsmøtet kom fra nesten alle landsdelene. Forsidebilde tatt av Tor Engevik.

De kom fra Troms i nord, Innlandet i Øst, Trøndelag i midt, Hordaland i vest og Agder i sør. Dermed hadde vi en geografisk godt spredd deltakelse.

Temaet i år var barn og demokrati, et tema som står oss nær. Vi vil at barn skal tas på alvor, og at de skal ha medbestemmelse i saker som berører dem. Det kan for eksempel være hvilke aktiviteter framlaget skal ha, og hva de vil at hovedorganisasjonen skal fokusere på.

Allix, nestleder i Ungdomsutvalget, var konfransier på åpningsdagen,
og hadde også mange andre roller gjennom helgen Foto: T. Tovik
Hommelvik framlag sang for oss under åpningen av Barnas Landsmøte 2024
Buttonsverksted, alle lager sin egen button med navnet sitt Foto: T.Tovik

Barnas landsmøte gjør ikke vedtak som er styrende for organisasjonens vedtekter, men de arbeider sammen rundt temaer og lager forslag. Disse forslagene sendes deretter inn til Framfylkingens Landsmøte året etter og stemmes over av delegatene der. Etter det forrige Barnas Landsmøte ble det sendt inn tre forslag, og alle tre ble enstemmig vedtatt av Framfylkingens Landsmøte.

Fra avstemming i landsmøtesalen Foto: T. Engevik

Barna jobbet med temaet demokrati og forslagene de skal oversende, men også saker og ting de ville ha løst i løpet av helga. Det ble blant annet foreslått, og vedtatt at Champions League finalen skulle vises på storskjerm. Det ble vedtatt is etter middagen på lørdag.

Champions League finalen, foreslått og vedtatt

Gjennom en tettpakket landsmøtehelg for barna, er det satt av mye tid til lek og pauser også. Det var høyt aktivitetsnivå gjennom helga, og heldigvis ble det foreslått og vedtatt en lang badepause midt på dagen lørdag. Det var varmt og lummert vær, så det gjorde skikkelig godt, sørlig for de som hælet ut i den ennå litt kalde Tyrifjorden.

Heldigvis ble det foreslått, og vedtatt, en skikkelig god badepause Foto: T. Engevik

Det ble også denne gangen laget en film fra Barnas Landsmøte, Danny Seterdal hadde med seg et helt filmcrew som jobbet godt gjennom helga. Resultatet er ikke ferdig ennå, men vi gleder oss til vi kan vise dere filmen.

Danny hadde med seg et filmcrew, her med Monica.

I 2026 er det tid for det neste Barnas Landsmøte. Vi i arrangementskomitéen håper det blir med like mange deltagere der. Det er flott å se barna være så deltagende, og se at de får resultater.

Maria og Sara på bannerverkstedet vårt Foto: T.Tovik

I Framfylkingen er vi stolte av engasjementet til barna. Å lære seg å stå opp for sine meninger, ta ordet og få resultater er nyttig å ha med seg videre i livet.

Som årets tittel sier «Om 10 år bestemmer vi!».

Broderringen før avreise siste dagen
Gruppebilde fra Barnas Landsmøte 2024 Foto: Danny Seterdal