Framfylkingen i Oslo inviterer til sommerleir for familier fra hele landet

Framfylkingen i Oslo inviterer alle framlag i hele landet til å delta i leiren på Tjellholmen i sommer. Dette er det samme leirstedet som Framfylkingen i Oslo gjennomførte familieleir i 2020 og 2021. Fylkessekretæren i Oslo, Kurt Frantzen, kan fortelle at stedet er svært godt tilrettelagt for barnefamilier, med unike leike- og badefasiliteter.

Tjellholmen har vært brukt til leirsted for barn og unge i nesten 100 år, og personalet er profesjonelle og blide. Alle deltakerne bor inne i familierom som er fordelt på fire bygninger. Maten lages til og serveres av leirstedets eget kjøkkenpersonell.  Det blir tre faste måltider og mulighet til å lage kveldsmatpakke. Stedet har egen kiosk, et båthus med grupperom og et stort forsamlingshus med scene. Der kan vi ha hobbyaktiviteter og samlinger om det blir våte dager eller kalde kvelder eller bare vil kose oss.

Vi legger opp til at aktivitetene skal foregå utendørs, med svaberg, fotball- og volleyballbane, zipline og mange varierte lekeområder med åpen furuskog, skummel mørkeskog, spennende sivkratt som inviterer til eventyr og mystikk og flere fine viker og strandsoner. Stedet har også kanoer, robåter og en liten motorbåt vi kan bruke. Disse områdene brukes flittig, og det gjør aktivitetene mer varierte.

Programmet er delt i tre økter (mellom måltidene) og veksler mellom hobbyaktiviteter, sport og leik, bading og andre aktiviteter i og ved vannet, framløp, spøkelsesløype og sjølsagt leirbål, sang, dans og temamøter. Som vanlig åpner vi leiren med å vise en teaterforestilling som viser leirens tema.

Årets tema er «livet i Oslofjorden» og vi vil ha temaøkter om hovedtemaet flere ganger i leiruka. Det skal likevel være tid til å kose seg, møte nye venner og møte igjen dem man har vært på leir med før.

Prisen for deltakelsen i leiren er 500 kr per barn, og prisen per voksen 2000 kroner (litt avhengig av støtte fra eget lag), og transportkostnader til Hvaler bekostes av deltagerne. Framfylkingen i Oslo oppfordrer alle framlag og fylkeslag, som har mulighet til det, å støtte egne medlemmer som vil delta i leiren.

I dag, 4. april, starter påmeldingen og den er åpen til leiren er fulltegnet, eller når leiren starter:

Påmelding skjer gjennom dette skjemaet i googleforms